Een labyrinth van meer dan 50 meter lengte met in het midden een fabelwezen. Een oeroud mythisch schepsel, half mens en half dier. Zijn naam is Manticore. De ingang van deze mysterieuze structuur wordt bewaakt door een figuur die zo uit een film van David Lynch lijkt te zijn gestapt.

Als de ingang na een reinigend ritueel is vrijgegeven betreed je een nauwe gang: het begin van het labyrinth. Na elke bocht die je omgaat verwacht je het midden te hebben bereikt. Maar dat laat nog op zich wachten. De hartstochtelijke Perzische muziek en junglegeluiden maken je reis compleet. En uiteindelijk bereik je de Manticore. Met half-wezens is het toch altijd opletten geblazen. Maar onze Manticore is nog jong en speels, met een ongekend zachte vacht en hij wil niets liever dan geaaid worden. Maar mag dat wel?

Tijdens AAI MIJ kom je oog in oog te staan met iets vreemds dat angstaanjagend te zijn. Maar ook alles in zich heeft om een lieve vriend te worden. Aan jou de keus!

Enkele reacties van ons publiek:
“Zo fijn om in tijden van Corona zo iets verrassends mee te maken.”
“Ik waande me in een film van David Lynch.”
“I was so curious, I had to know what`s inside!”
“Totally unexpected.”
“Ik vond het éng! Maar ook heel gaaf.”
“Je moet moedig zijn, je moet lief zijn en dan laat die je vrij.” (kind 10 jaar )
“Kan ik? Wil ik? Mag ik? Heel veel vragen. Maar dan snap je, dat alles mag.”

Foto’s Wim de Knegt

AAI MIJ voor instellingen
AAI MIJ is bijzonder geschikt voor instellingen en mensen met een beperking. Zij kunnen samen met een begeleider het labyrinth verkennen. Het contact met de Manticore kunnen zij zelf vormgeven. De reis door het labyrinth is spannend. Het contact, de aanraking, het aaien ervaren de cliënten/bewoners als prettig en vreugdevol.

Uit de reactie van Michel van Tongeren van Stichting Raamwerk:
Geen kinderlijk theater maar een volwassen beleving tussen kunst, sprookjesachtig en werkelijkheid. Enigszins vergelijkbaar met de grens waar ook veel mensen met een verstandelijke beperking op leven. De mensen die naar buitenkomen zijn stil, enthousiast of geschrokken, maar allemaal met een belevenis die ze niet vergeten. De route door het labyrinth wordt steeds spannender vanwege de lengte en de geluiden die je hoort. In het centrum wacht een bijzonder dier waar je iets mee moet aanvangen; aaien, schrikken, poot geven, of negeren. Alles gebeurd in luttele seconden en daarna is men verliefd……of geschrokken, onthutst, maar in ieder geval een ervaring rijker.

Aai Mij is een productie van StreeTTheater Stiltlife en is ontstaan i.s.m. Carolien ter Laak van Lienbag en Goetz Steinbrecher van P2B en mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het NFPK (#Balkonscènes) en wordt gesteund door een Crowdfunding Campagne op #Voordekunst!