Guerilla Muziek. 33 toeren per minuut! Soms 45!

Vier muzikanten rijden een stadsplein/festivalterrein/dorpsfeest/duinenpartij op. Ze klappen eigenhandig – en bijzonder spectaculair – hun aanhangwagen open tot een draaiende carrousel, bouwen zelf geluid en licht op en minder dan één uur nadat ze uit het niets verschenen spelen ze een energiek concert. Zo één waar je gegarandeerd draaierig van wordt. Publiek rondom en draaien maar! Hoe meer energie er in de lucht hangt, hoe sneller de molen draait. En dat kan snel zijn!

De muzikanten van KARKARKAR zijn vier rasechte A’pen, gepokt en gemazeld in de meest uiteenlopende hoeken van de ‘muziek-scene’. Daar waar de klappen vallen.

Ze dragen labels als ‘peetvader van de Antwerpse hiphop’, ‘Vaste altviolist van wijlen Wannes van de Velde’, ‘de beste tuba-tist van het legendarische Think of One’ en ‘voorpaginanieuws in The New York Times’.

Zet die uithoeken samen op de planken – of beter: hun eigen carrousel – en ze draaien Urban Beats, Bach en Bluesy roots-klanken door de mixer. Fanfarelol, Indie- rock en hippe hop met battles in de eigen moedertaal.

Dat zalig ongemakkelijk, kriebelend buikgevoel als je té snel ronddraait, dàt is KARKARKAR.

KARKARKAR zijn Kris ‘SCALE’ Strybos (DJ/beatboxer), Stefan Wellens (altviool en gitaar), Tobe Wouters (tuba, euphonium, trombone), G. J. Omer (gitaar, piano, vox)