De Duivenvanger
Er loopt een man in een stofjas met een boodschappentas op straat.
Hij kijkt voortdurend naar de lucht.
Hij vangt zijn hele leven al duiven want hij is duivenmelker.
Maar vandaag is er iets gebeurd waar menig duivenhouder een hartstilstand van zou krijgen ….. Namelijk, zijn duif – genoemd Karel III (Klasse 1), een van zijn beste duiven, Wereldkampioen Onaangewezen Fondclub Bordeaux Marathon vliegers 2012 –  is kennelijk van iets geschrokken en durft zijn hok niet meer in.
Maar waar is hij nu? En, veel belangrijker, hoe moet hij nu gevangen worden?
De Duivenvanger heeft een aantal ‘tools’ meegenomen, maar of dit gaat lukken is zeer de vraag.

Lammert is ook in te zetten als animatieacteur op allerlei evenementen. Hij speelt een grote verscheidenheid aan typetjes zoals : 

De Loco-burgemeester: Uw burgemeester was verhinderd maar de loco komt graag. Een echte receptietijger die het liefst iedereen persoonlijk ontmoet. Maar heeft de goede man begrepen waar hij precies op aanwezig is? 

De Beveiliger: hoogstverantwoordelijk en neemt de organisatie en logistiek voor u in handen om alles in goede banen te leiden (min of meer)

De Ober met het 3-e handje: Plotseling komt er tijdens de bediening een extra arm c.q. 3-e handje te voorschijn. Een bizar effect. Na 12 jaar is hij nog steeds in opleiding (en we ontdekken al gauw waarom).

Joop de paparazzi-fotograaf (zijn foto’s zijn zó goed dat ze ingelijst kunnen worden dus de lijst heeft hij al vast meegenomen. Houdt u even vast? Klik.U staat er op! Aardig hieraan is dat hij bovendien erg goed fotografeert en dat u alle foto’s na afloop digitaal van ons krijgt en er een komisch gastenboek overhoudt).