Corpus Acrobatics is een sinds 1991 bekend acrobatisch theatergezelschap dat al meer dan 20 jaar spectaculaire acrobatische shows geeft in binnen- en buitenland. De circus voorstellingen van Corpus kenmerken zich door hun moderne vormgeving, visuele impact, sensationele acrobatiek, choreografie, elegantie en herkenbare eigen stijl. Corpus Acrobatics presenteert:

Bubbelonia
Midden in een bos kruipen bewoners van een sprookjesachtige wereld langzaam uit hun futuristische bubbels. Zij ontsnappen en kunnen weer voelen, ruiken, kijken en horen en proberen de verbinding tussen tussen ons  en onze omgeving te herstellen.

Met deze hoopvolle, visuele en soms ook humoristische voorstelling willen we jong en oud inspireren om te blijven geloven in de magie van de natuur en de schoonheid van onze planeet.
Een circus-theater voorstelling van 20 minuten met 2 acrobaten en 1 steltenloper.

Foto’s door Bob Karman

CorpusVlinderBubbelderVrijheid

De Bubbel van Vrijheid
De lockdowns tijdens Covid-19, inspireerden Corpus Acrobatics tot het maken van een gloednieuwe voorstelling “De Bubbel van Vrijheid” : een zeer beeldende en stijlvolle circustheater-voorstelling. 

De solo-Bubbel is een bijzondere performance van 7 minuten van onze contortioniste (slangenmens). In een glasheldere grote bubbel laat zij met haar extreme lenigheid zien hoe iemand zich in haar verlangen naar vrijheid en natuur in onmogelijke bochten moet wringen. Als zij een enorme sprookjesachtige bloem ziet ontluiken ontsnapt zij uit de bubbel, krijgt letterlijk vleugels, en maakt de sprong naar de vrijheid.

Foto’s door Carel Bruring

Foto 1 door Carel Bruring

The Golden Arrow
Contorsie/ slangenvrouw-act
2000 jaar geleden werd in het oude China en Mongolië de krijgskunst van het boogschieten een danskunst. In deze special-act van 5 minuten brengt contortioniste Li Ling van Corpus een symbool van vrede en liefde. In fragiele balans demonstreert zij de perfectie van het boogschieten door met haar voet van een gouden boog een pijl op de roos te schieten.

Foto 2 door Wim de Knegt, foto 1 en 3 door Hans van der Lande. 

Foto’s door Wim de Knegt

Birdy
Is het een vrouw of een paradijsvogel? De pole acrobaat dans uiterst sierlijk en soepel hoog bovenop een paal en betovert het publiek. 

De Witte Zwaan
Een contortioniste (slangenmeisje) zwemt in een enorme vissenkom. Een acrobatisch mens, een vis of zeemeermin?