Op deze pagina vindt u ons overzicht van artiesten met acts die uitermate geschikt zijn voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. We bieden voor vrijwel iedere gelegenheid en voor vrijwel ieder niveau een act op maat: van belevingstheater, variété, comedy en circus tot muziek en dans.

Circusinstuif en workshops 

Een circusproject met een scala aan acts uitgevoerd door de cliënten zelf en allerlei activiteiten daar omheen. Optredens van acrobaten en koorddansers en van jongleurs tot goochelaars in de circuspiste.

Onder begeleiding van professionele artiesten leren de cliënten het circus vak én studeren een echt nummer in. Het doek gaat op, de tent zit vol. De voorstelling voor écht publiek gaat beginnen.

Voor allerlei niveaus en diverse handicaps zijn er aangepaste workshops beschikbaar. De workshops met begeleiding van echte artiesten zijn gericht op het daarna zelf uitvoeren en presenteren van een echt nummer of voorstelling. Er zijn een- of meerdaagse workshops op het gebied van goochelen, jongleren, comedy, dans, liedjes zingen en muziek.

Foto 1 door Nico Alsemgeest

Fiets je eigen Schilderij
Kom lekker fietsen en trap je eigen schilderij bij elkaar met allemaal mooie kleuren. Een super-herinnering en prachtig kadootje om mee te nemen. En er is een speciale fiets voor mensen met een lichamelijke beperking.

Theater

Pixie Land
Pixie, het elfje en haar ‘bos-besty’ Vosje zijn op weg naar een feestje van Meneer de Uil in het sprookjesbos. Pixie heeft een liedje geschreven. Zing en dans je mee? Jij mag natuurlijk ook komen!

Olivier “Ollie” Quist -Een Koffer vol Trucs
Al jaren reist de Rotterdamse goochelaar Olivier Quist met een oude koffer vol trucs door het land. Die opent hij waar u maar wilt. Op straat, in een feestzaal of op een festivalterrein voelt hij zich meer thuis dan in zijn eigen bed. Deze artiest pur sang heeft de gave zijn trucs zo uit te voeren dat het puur toeval lijkt dat ze lukken. Met zijn charmante gestuntel steelt “Ollie” de harten van het publiek. En natuurlijk mag je ook meedoen. Niet tan? Ja tog!

Sssst!! De Knallende Ballonnenshow
Guido maakt in ballonnen jouw fantasie waar. Hij loopt rond ….of hij geeft een echte show: eindelijk is het zo ver, na 40 jaar oefenen bij moeder op zolder: Gijsbert zijn eerste ballonnen optreden! Alles lijkt goed te gaan totdat….

Foto 1 door Hans van der Lande

Naranja
Heb je ooit dansende sinaasppels gezien? Speels, ondeugend en feestelijk geurend naar zomerse sinaasappels, dat is: Naranja!
De sinaasappelverkoopster heeft haar beste jurk aangetrokken want ze is heel trots op haar sinaasappels van wel 1 m 70 cm doorsnee! Maar wacht tot ie opengaat…..

Tails
Twee stokstaartjes zijn ontsnapt uit de dierentuin. Ze zijn knuffelbaar, maar ook brutaal….. Ze openen hun pootjes en je krijgt zo maar een “Free Hug”

Los Pelicanos
Van het hele circus zijn alleen de directeur en de kok nog over. Dus zullen ze de hele voorstelling zelf moeten doen en blijkt de kok een top-artiest te zijn. Draaien met die borden! En natuurlijk zorgt de directeur er voor dat er genoeg te beleven is en het publiek meedoet. Als het mag doen zij als finale zelfs een spectaculaire vuuract.

En als je het zelf wil proberen is er na de show ook nog een workshop bordendraaien.

Muziek

Zanger/gitarist Leo maakt er een feestje van. Zing, klap en dans mee op alle bekende hits en Nederlandse meezingers en beleef een optreden vol echt muzikaal plezier.

“Zijn er al verzoeknummers?” Zanger/accodeonist/ukelele-speler Peter speelt haast ieder lied wat u maar vraagt dus roept u maar!

De Zingende Zusters
Tijdens een heerlijk meezing-muziekprogramma komen alle bekende Nederlandse liedjes voorbij van Annie M.G. Schmidt en Ja Zuster, Nee Zuster.

Hieronymusinpak

Nikkelen Nelis besloot om eens te kijken of hij de hele boel niet om zich heen kon hangen. En dat lukte!

We hebben nog veeeeel meer artiesten voor mensen met een verstandelijke beperking dus als je iets wilt weten moet je gewoon maar even bellen of je vragen stellen per email.