“U wordt opgeroepen voor de luchtdoel-artillerie in de kazerne in Wezep” . Tsja……even niet, dank u. Als je betaald adviseur en begeleider bent van actiegroepen in Amsterdam is dat niet de meest voor de hand liggende carrière stap. 
We praten over inmiddels 35 jaar geleden en het was veel leuker om met Hans, Frans en Martin Theaterstudio De Loods op te richten. Men koopt met hulp van alle vrienden en bekenden een 100 jaar oude roestige ijzeren loods, slaat daar de 1-e verdieping uit, hoopt dat de handel overeind blijft, en bouwt daar met bloed, zweet en tranen een prachtige acrobatiek-, theater- en dansstudio binnenin. 
Jaren later verrijst daar een nog steeds druk bezette nieuwbouw-studio. Is het toeval dat theatermaker Stefan Jung daar binnenstapt met het spannende idee voor Circus Neus & Co? Ziet u het voor u? De klassieke rood-witte tweemaster circustent, de wagens, de artiesten, jarenlang rondreizend door Nederland langs, wat toen nog genoemd werd, “zwakzinnigeninrichtingen”? Overal werd juist díe plek uitgekozen door de circusdirecteur om de wereldpremière van zijn nieuwe circus te doen. Die niet doorgaat ! Want ‘s ochtends blijken het circus, de olifanten en tijgers verkocht te zijn en de acrobaten ontslagen. “Aan plezier valt tegenwoordig geen geld meer te verdienen” (ook toen al!) “en een fijne dag verder” . Om vervolgens in één middag de bezoekers zelf tot tientallen nieuwe circusartiesten op te leiden en zich te laten presenteren in een daverende spektakelshow voor echt publiek. Een interactief workshopproject “avant la lettre”. 
Wie heeft er nooit van gedroomd de ster in het circus te zijn? Het was “te waar om droom te zijn”.Toen na 5 jaar het project stopte en de subsidie op was (dat bestond toen nog….) werd het tijd voor…….wat eigenlijk?

Wat begon als een lijstje van 6 artiesten uit dat project die graag wilden optreden op party’s en festivals liep al snel vrolijk en volledig uit de hand. Eigenwijsheid was ook toen al een gegeven: “we doen iets anders dan anders” . Artiesten en Evenementen Stef Arntz (verzin maar eens een naam) en later met de toevoeging Streetwise, werd een bureau en samenwerkingsplek voor variété-artiesten, (straat)theatermakers, comedians en originele partyacts. Al snel kwam daar een specialisatie in steltentheater (www.steltentheater.com) en levende standbeelden (www.levendstandbeeld.nl) en tenslotte een muziekpakket bij. Altijd op basis van een duidelijke keuze: de beste, leukste, meest creatieve en origineelste acts op dat gebied. Na al die jaren is dit een prachtige artiesten”stal” geworden met een keur aan exclusieve acts voor diverse situaties en alle soorten publiek. Met voorstellingen voor peuters tot ouderen, voor party’s tot festivals, voor beurzen tot congressen, voor openingen tot sluitingen, vanaf een podium of in de nok van een tent, drijvend op het water of lopend tussen uw gasten en van subtiel tot groot spektakel. Belangrijker dan al die ervaring is dat ik mijn werk nog steeds met het grootste plezier doe en u graag persoonlijk advies geef met als motto: “gewoon is niet goed genoeg”en “wij zijn pas tevreden als u dat bent”.

U bent van harte welkom!

Stef Arntz