Typotheek 1
Typotheek 2
Typotheek 3
Typotheek 4

Een antieke apotheek rijdt de stad binnen … Twee vreemde figuren in witte jassen rommelen in schuifjes, schudden met proefbuisjes en kijken bedachtzaam naar hun collectie glazen potten. En in die laden en flessen zitten … woorden? Die mobiele apotheek is … De Typotheek. Een magazijn op wielen vol kostbare letters en woorden: van eetbare letters tot krantenknipsels en stempels, woorden in potjes, hoekjes, doosjes, overal waar je kijkt, leest en ruikt. Er is zelfs een letterplant!

De Typothekers zijn wereldvreemde, maar vriendelijke woordverzamelaars. Op speelse wijze geven ze jou inspiratie om iets leuks te doen met hun collectie. Met hun typemachines en chinese inkt maken ze samen met jou een postkaart met een leuk gedicht en originele illustratie. Wie weet krijg je zelfs een gloednieuw proefbuiswoord cadeau!

De Typotheek is uitstekend geschikt voor straattheater, evenementen, feesten, beurzen, congressen én voor alle leeftijden. En kan spelen op een vaste plek of mobiel. Dankzij het blanco postkaart formaat als basis, kan ook een kaart met daarop uw logo het startpunt zijn. Zo gaat iedereen naar huis met een leuke herinnering aan een bijzondere dag om nooit te vergeten.