Een kleine collage van acts op het gebied van Natuur & Milieu. Er groeit, bloeit, spartelt, kruipt, zwemt en vliegt bij ons nog veel meer dan we hier kunnen laten zien. Dus laat uw fantasie gaan of vraag ons naar alle mogelijkheden.

Flower for Power
The Rolling Amazons zetten de bloemetjes buiten! De natuur is in volle bloei, dus is er werk aan de winkel. Want snoeien doet bloeien! Met hark, bezem en heggenschaar in de hand dansen deze bloemrijke dames op hun rollerskates. Van top tot teen een fleurige verschijning met hun prachtige kostuums en kleurrijke karakters. Laat je meevoeren in de bloemenwereld van deze gekke dames, en wie weet gaat de zon schijnen!
 

Foto’s Patrick Desmet

The Re-Cyclists
Gegarandeerd energie-neutraal en duurzaam entertainment! Steltentheater de Re-Cyclists stralen onverwachte schoonheid uit. Hun opzienbarende kostuums zijn gemaakt van wat wij achteloos weggooien: bierblikjes, plastic tassen, kapotte fietsbanden en zelfs de binnenbanden van tractors en vrachtwagens.
We horen ze al van ver aankomen met hun swingende Re-Cycle Song als zij zoekend naar afval rondtrekken. Elke keer slagen zij er in de kinderen én ouders over te halen deel te nemen aan de vrolijke Re-Cycle Afvalrace. Wie wint wordt gekroond tot de nieuwe Re-Cycle Koning of Koningin en maakt, getrokken door de Re-Cyclists, een ereronde op de mobiele troon over het terrein. Gebracht met veel humor leveren zij het bewijs: Recycling is leuk!
De Levende Bomen
Prachtige hoge groene levende bomen in bloesem. Langzaam komen de bomen in beweging en verschijnen op hoge stelten. Wandel mee met de groene bomen door het mysterieuze sprookjesbos dat zij samen vormen. Misschien kom je de groene fee wel tegen die de bomen heeft betoverd met haar rustgevende klanken. Sensueel en elegant brengt dit groene gezelschap de magie van de natuur terug naar ons stedelijke landschap. De levende bomen op extra hoge stelten benadrukken het belang van duurzaamheid en het genieten van kleine momenten in onze snelle wereld. 
De Zingende Boeketten
Een theatrale muzikale performance. De Zingende Boeketten brengen vrolijke, romantische en dwaze flower-power muziek. Hun vocabulaire is bloemrijk, hun repertoire een bloemlezing van allerlei bekende songs. De Zingende Boeketten, een b(l)oeiend duo dat weet hoe het de bloemetjes buiten moet zetten.

Mosmens
Het Mosmens is uniek in zijn soort. Hij past perfect in een natuurlijke groene omgeving. Een grasveld, boom of bankje kan al genoeg zijn. De act is erg fotogeniek omdat die één wordt met de omgeving.

Sprinkhanen
Reuzensprinkhanen op stelten: overal steken zij hun snuit in,  lekker brutaal en nieuwsgierig en altijd op zoek naar een lekker hapje. Pas op:  Niet Voeren!

Waternimfen
Prachtge onderwaterwezens komen nieuwsgierig aan land en verwonderen zich over een wereld zonder water. Diepblauw en glinsterend verspreiden zij de schoonheid en magie van de 5 oceanen. Al dan niet vergezeld door de roze Waterdraakjes.

Filles les Fleurs
Fille les Fleurs brengt de lente mee. In haar prachtige kostuum zitten wel 200 bloemen verwerkt. Zij kan als standbeeld of als lopende act mobiel worden ingezet. Ze kan iets uitdelen (bijv. rozen met een persoonlijke boodschap)
Tails
Twee stokstaartjes zijn ontsnapt uit de dierentuin. Nieuwsgierig, speels en hartverwarmend. Even wachten ze af, om dan toenadering te zoeken. Ze zijn knuffelbaar, maar ook brutaal…het blijven roofdiertjes.
Kan je ook zoenen met je neus? Het stokstaartjes-duo is op zoek naar warmte en spreiden hun pootjes voor een innige omhelzing……met jou! Free Hugs! 
Tails is een mobiele animatie waarbij de nadruk ligt op contact met het publiek.

Lotus Ladies
Deze muzikale, dansende stelten-bloemen delen vreugde met iedereen en in elk seizoen. En ’s avonds zelfs verlicht!

De Jonge Honden
Meer dan levensgrote honden, aangelijnd door hun baasje. Het baasje overziet alles, de honden zijn uitgelaten. Hector, Fiffie & Blaffie snuffelen, blaffen en rennen naar lieve lust. Onze reuzen-puppies zij niet alleen erg enthousiast maar hebben ook zo hun eigen karakter. Hun baasje Leo staat er bóven en probeert uit alle macht de lijntjes kort te houden. Even de hond uitlaten is een ritueel van alledag en kan geen problemen geven. Of toch? Jong en oud mag met de jonge honden spelen…eh….op eigen risico! 
Hof van Heden
In het Hof van Heden zijn verschillende theaterdisciplines samengevoegd, zoals levende standbeelden, bewegingstheater, mime en dans.
Terra 
In schijnbaar levenloos gesteente smeult een onbevredigd, innerlijk vuur. Gestolde lava met een verlangen naar leven in een versteende dans. Een breed inzetbare act. Als originele ontvangst, als levend standbeeld op uw festival, soms interactief, soms juist als abstracte performance. De act wordt ondersteund met een intense sfeer van een hoorbare soundscape.
Fabulous Fish
Een konininginnevis schittert goud, oranje en roze. Haar vinnen dansen in de wind als ware zij onder water. Onder haar hoede zwemmen twee clownvisjes mee. Zij doen van alles om haar aandacht en goedkeuring te krijgen. Dat leidt tot onverwachte en komische situaties. Zwemt u mee?
Arbres d’Or
Tussen de gouden takken met parelmoerkleurige blaadjes verschuilen zich mysterieuze dames. Zij beginnen uiterst elegant te bewegen, de muziek zwelt aan en plotseling bevind je je in het gezelschap van sierlijke art-nouveau boomwezens.
Big Bugs
Stel je voor: je staat onverwachts oog in oog met een levensgrote kakkerlak, of een enorm stippelbeestje, of nog erger: een mega kever. Wat doe je? Wellicht even aaien of maak je dat je weg komt? De Bugs komen met drie of vier insecten en een boswachter/dompteur die de beesten een beetje in de gaten probeert te houden met veel komische situaties tot gevolg! 
Giraffen
Metershoog, statig en onverstoorbaar schrijden ze voort, hier en daar hun elegante nekken buigend om aan een blad te knabbelen – of een bezoeker te begroeten.
Dinky Dino’s
De ‘Dinky Dino’s’ zijn vriendelijke, kleurrijke, speelse  dinosaurussen en altijd in voor een geintje.
Roo’d
Deze brutale Kangaroo’s deinzen nergens voor terug. Op speciale springstelten springen ze overal ver bovenuit.
Naranja
Fris fruitig vrolijk, zoet sappig , speels ondeugend , feestelijk geurend naar de appeltjes van Oranje, dat is: Naranja! 
De sinaasappel -verkoopster heeft haar beste jurk aangetrokken, want vandaag heeft ze hele speciale sinaasappels in de aanbieding. Ze heeft er twee bij zich van haar teelt  “Orange de Luxe” waar ze jaren aan gewerkt heeft. Het resultaat mag er zijn: een sinaasappelsoort van wel 1 m 70 cm doorsnee! En er komt zelfs muziek uit. Van buiten rond en vrolijk, maar wacht tot dat ie zijn sinaasappelschil opent. Als u naar binnen durft te stappen wacht u een extra surprise! 

Foto 2 door Wim de Knegt

Duo Peter en Petra Plant
Fleurig, fris en vrolijk. Ze fleuren de boel op met hun bloemen en stralende lach. Het zijn hoogbloeiers, onbeperkt houdbaar. Ze delen aan iedereen geluksboontjesuit om te planten. Brengen die u geluk? Dat hangt er vanaf. Als u erin gelooft dan wel. Petra en Peter hebben daar geen invloed op, maar ze wensen u wel alle geluk toe. Bloemen houden van mensen en als u hen ziet, weet u waarom. Ze zijn open en hartelijk, maar nemen geen blad voor de mond. Flower power. Veel wisselwerking met het publiek, interactie. Improvisaties die ter plekke ontstaan,waardoor het altijd fris blijft.