Een prachtige rode bus, vier tenten, tafels en bankjes, vormen het Klei Atelier. Tijdens festivals in steden, parken, en zelfs aan het strand… is het een fijne plek waar iedereen aan de slag kan met: klei èn verf.
Toveren met klei, verf en een houten blokje. Eén blik op klei… en mensen, groot en klein, zijn ‘verkocht’ .De plek waar iedereen zelf een uniek kleifiguur boetseert.

Eén houten blokje met één spijker; vlot zelf getimmerd, vormen de sokkel waarop geboetseerd wordt. Van een klompje grijze klei, ontstaat een kleurrijk dier, figuur, mens of ding. De zachte rivierklei kan direct worden beschilderd met speciale verf. Vrij van thema of maniertjes hoe het moet. Ontdek het zelf. Doen, uitproberen, is de sfeer van het Klei Atelier. Mislukken mag en opnieuw beginnen mag en het kunstwerk wordt altijd met trots en blijdschap mee naar huis genomen of als cadeau aan een ander gegeven.. De mooie rode nostalgische Citroën-bus is de expositie ruimte, waarin de gemaakte kleifiguren tijdelijk kunt staan.

De materialen zijn op waterbasis en uitwasbaar. Een watertafel met handhoeken is aanwezig voor het opfrissen na het kleien.