We hebben méér dan zestig verschillende Levende Standbeelden: van Vrouwe Justitia tot Paljas. Ze zijn verrassend, historisch, fantasievol of juist realistisch, maar altijd: theater op hoog niveau!! Op deze pagina vindt u een keuze uit ons uitgebreide aanbod. Voor een totaaloverzicht kijkt u op levendstandbeeld.nl. Bel ons als u iets bijzonders zoekt. Er zijn veel meer mogelijkheden. Ook standbeelden op maat!

Rendez-vous is een zwevend standbeeld en originele performance die raakt! Een melancholische én grappige animatie. Verlaten, opgehangen als een oude jas, hangt zij eenzaam aan een (verlichte) lantaarnpaal. Ze praat en mompelt wat voor zich uit… totdat er muziek klinkt en ze recht vanuit haar hart ‘laat me niet alleen’ zingt. (een vertaling van Jaques Brell’s, “Ne me quitte pas”). Of tijdens de kersttijd ‘It’s gonna be lonely this christmas without you’…
Winnaar Nederlandse kampioenschappen Living statue 2013 + 1-e prijs Esthetiek
 
Terra’s Trots ‘Trotse Rotsen’ zijn twee ‘stenen’ figuren die met hun kinderwagen vol keitjes, hun kleintjes uitdelen aan het publiek. Hierop staan handgeschreven boodschappen, complimenten, leuzen, en dergelijke. Vervreemdend, hartverwarmend, origineel en interactief.
Klant mag kiezen wat erop komt te staan. “Je bent een kei van een…” “Onze rots in de branding!” (jubilaris) “Wij dragen een steentje bij..” “Rotsvast vertrouwen in…” “Keigoed… ” Steengoed…” of het kan ook één grote kei zijn met een fijn gedicht.
Wanneer er op een ludieke manier iets oprechts overgebracht mag worden dan draagt deze act graag haar steentjes bij!
Integer, vrolijk en warm. Een meer dan sympathieke act die de mensen een hart onder de riem steekt, een compliment geeft, een speciale en blijvende herinnering… Een gebaar van menselijkheid!
Het Mosmens is uniek in zijn soort. Hij past perfect in een natuurlijke groene omgeving. Een grasveld, boom of bankje kan al genoeg zijn. De act is erg fotogeniek omdat die één wordt met de omgeving. We kijken meestal naar de mooiste plek. Mosmens kan ook als picknick tafereeltje.

Ingenieur Cornelis Lely is de bedenker van de Afsluitdijk en Nederlandse waterwerken. Tevens had hij een grote rol in de creëren van de Flevopolder. Lelystad is naar hem vernoemd.
De Schipper Een verweerd koperen beeld dat in volle triomf achter zijn roer staat. Hij houdt alles goed in de gaten en vaart altijd de juiste koers.
De Kwakzalvers is een supergrappige act die het publiek lang vast houdt. De act is sterk in zijn eenvoud. Het betreft een middeleeuwse kwakzalver die poogt een rotte tand te trekken. Meervoudig winnaar! Nederlands kampioen, Belgisch kampioen, 2e bij wereldkampioenschappen, etc.

Elfje is een prachtig, lief, kleurrijk, sprookjesachtig beeld en is heel aantrekkelijk voor kinderen. Zij komt het mooist tot haar recht in een natuurlijke of juist heel kleurrijke omgeving.
Fille les Fleurs brengt de lente mee. In haar prachtige kostuum zitten wel 200 bloemen verwerkt. Zij kan als standbeeld of walkact worden ingezet. Ze kan iets uitdelen (bijv. rozen met een persoonlijke boodschap).
Venetiaans Carnaval Twee prachtige verschijningen lijken zo weggelopen van een Venetiaans carnavalsbal. Ze worden vaak ingezet als ontvangstact. Waarbij zij aan beide kanten van de entree exact gelijk bewegen. Een prachtige binnenkomer.
Marilyn Monroe Deze sexy pin-up is natuurlijk een Amerikaans icoon. Met haar vrouwelijke charmes verleidt ze elke man!

Barok in Brons is op iedere plek in hun element. Op hun sokkel of als animatie act tussen de gasten. Zij spelen een frivool spel van fraaie bewegingen en non-verbale interactie.
Rembrandt de grootste kunstenaar die Nederland ooit gekend heeft, symbool van de Gouden Eeuw.
Jheronimus Bosch ging de geschiedenis in als ‘den duvelmakere’ (de schepper van duivels) en als schilder van satirische voorstellingen. Hoewel hij al tijdens zijn leven beroemd was, is er vrij weinig over hem bekend. Maak nu kennis!
De Ballerina staat bewegingsloos op haar sokkel. De muziek start en langzaam komt de Ballerina tot leven. Ze beweegt, ze danst.

Het Bankstel is een wonderlijke combinatie van living statue en bewegingstheater. Het Bankstel kijkt, praat, fluistert, roddelt, kietelt en zingt.
Paljas weet zich in werkelijk iedere houding te wringen om – met succes – een lach te ontlokken aan zijn publiek. Hij doet zijn naam eer aan!
Frozen is ijzig, stil, abstract, fris, gracieus; een absolute streling voor het oog.