Foto’s 3,4 en 5 door Wim de Knegt.

Vreemde Gasten – Cirkia Bohemia
Ze komen uit een ver land met hun hele hebben en houwen bij u op visite en…tsja…..u heeft ze zelf uitgenodigd! De 2 broers Pavlof en Janosh, de laatste twee rondtrekkende circusartiesten van het befaamde Cirkia Bohemia. Papa en mama te oud om te reizen, de zussen getrouwd en weg uit het circusleven. Door heel Europa en omstreken toeren ze rond en overal zetten ze het circus op. Pavlof heeft echt circusbloed, hij is de baas. Janosh maakt muziek en is een dromer. Door hun rondzwerven is het duo een beetje vreemd geworden en dat kan behoorlijk uit de hand lopen. Kijk uit! Mogen ze bij u hun tent opslaan, of gooit u ze er uit? Cirkia Bohemia, niet-normaal circustheater van de bovenste plank! Puur festival- en straattheater van deze Vreemde Gasten met de onvervalste humor en in de allerbeste traditie van Meatball & van de Camp en U als onverwachte gastspeler. Cirkia Bohemia speelt op festivals, op straat, op school….ja, eigenlijk overal waar u wilt….langer of korter en 1 x of meer. Plus, na de voorstelling, en kijk niet vreemd op als dit niet meer te stoppen is, het “Doe-maar-mee-Circus”, voor iedereen die er van droomt om met het circus mee te reizen als artiest.

Verrukkelijke Vuilnismannen
De Verrukkelijke Vuilnismannen Ko en Lou, twee rasechte Utrechtse circusartiesten, brengen in deze voorstelling een ode aan de ophaler van afval, zwerfvuil en rommel: De Vuilnisman! Zij verbazen u met een cascade van vervaarlijke salto’s, de sterke man-op-man Acro-Kliko Truc en jongleren met vuilniszakken en petflessen, blikken, glas en rotte vis om zo het afval te scheiden. Onder het mom van “samen bouwen en veilig stapelen” maken ze van en met het publiek een menselijke piramide. Dit komisch milieutheaterspektakel geeft recycling een geheel nieuwe betekenis.

De Kroon en de Zot
Twee komedianten met hun zotte circuskunsten in een vrije bewerking van Shakespeare’s King Lear.
Geen fiets is hun te hoog, geen vuur te heet, geen grap te dol. Lachen en huilen tegelijk in deze ontroerende komedie vol dramatisch effect en circustechnieken waarbij het komische duo álle rollen speelt.
Een straattheater-voorstelling over hoogmoed, verraad en vriendschap.