Tent
12.55-13.05 en 14.55-15.05 u.:
Los Pelicanos

Van het hele circus zijn alleen de directeur en de kok nog over. Dus zullen ze de hele voorstelling zelf moeten doen en blijkt de kok een top-artiest te zijn. Draaien met die borden! En natuurlijk zorgt de directeur er voor dat er genoeg te beleven is en het publiek meedoet. Als het mag doen zij als finale zelfs een spectaculaire vuuract.

13.00-13.30 en 15.05-15.35 u.:
Travie Circus
Het kleurrijke duo Traviecircus dompelt uw publiek onder in Mexicaanse vibes. Denk sombrero’s, poncho’s, mariachimuziek en natuurlijk… tequila.

De Italiaanse Alessandra en Mexicaan Yoltic, twee grappige muzikanten, combineren dat met jongleren, acrobatiek, hoelahoep en een hoge eenwieler. Maar als de fles rondgaat, is de kans groot dat dit circustheater uitmondt in een absurd spektakel. F.I.E.S.T.A is spicy straattheater vol comedy en temperamentvolle actie. Het publiek wacht niets anders dan hartstochtelijk meedoen. Per slot van rekening is het F.I.E.S.T.A!

13.30-14.00 en 15.35-16.05 u:
Dutchjuggler
Het Rad van Fortuin

Met de Dutchjuggler als chique top-jongleur, mobiel of op een podium, en voor jong en oud, heeft u de hoofdprijs voor uw evenement altijd al in huis. En als zijn “rugzak” dan ook nog een avontuurlijk, interactief Rad van Fortuin blijkt te zijn, mét prijsjes, muziek en lichtjes, is het feest compleet.

14.00-14.25 en 16.05-16.20 u.:
Olivier Quist
Een Koffer vol Trucs. Al jaren reist de Rotterdamse goochelaar Olivier Quist met een oude koffer vol trucs door het land. Die opent hij waar u maar wilt. Op straat, in een feestzaal of op een festivalterrein voelt hij zich meer
thuis dan in zijn eigen bed. In een oogwenk staat jong en oud lachend om hem heen. Deze artiest pur sang heeft de gave zijn trucs zo uit te voeren dat het puur toeval lijkt dat ze lukken. Met zijn charmante gestuntel steelt “Ollie” de harten van het publiek. En natuurlijk doet iedereen mee. Ja tog! Niet tan? 

14.25-14.55 16.20-16.50 u.:
Duo Chalibares

Alice uit Italie en Andres uit Chili combineren als Duo Chalibares met passie en elegantie virtuoos duo-jongleren met acrobatische moves en dans tot één geheel in een verrassende, humoristische en visuele show voor alle leeftijden en voor buiten of binnen.

Buitenpodium achterzijde
13.00-13.30 en 15.10-15.40 u.:
Notoire Fanfare
Een bont uitgedost 13-persoons gezelschap met muziek uit alle windstreken en unieke karakters in een totaal muziektheater- spektakel. Vagebonden zijn het met een passie voor avontuur en mooie verhalen. Met blazers, percussie, sousafoon, banjo, zang, vendelzwaaien, theater en clownerie. Het publiek denkt een concert bij te wonen maar beleeft ‘en passant’ een theatervoorstelling. Verrassend en ontroerend. En met veel humor, dat zeker. Voor hun is er geen groter plezier dan dat te mogen delen met het publiek.

13.35-13.40 en 15.40-15.45 u.:
Rolling Amazons met Flower for Power
The Rolling Amazons zetten de bloemetjes buiten! De natuur is in volle bloei, dus is er werk aan de winkel. Want snoeien doet bloeien! Met hark, bezem en heggenschaar in de hand dansen deze bloemrijke dames op hun rollerskates.Van top tot teen een fleurige verschijning met hun prachtige kostuums en kleurrijke karakters. Laat je meevoeren in de bloemenwereld van deze gekke dames, en wie weet gaat de zon schijnen!

13.40-14.10 en 15.45-16.15 u.:
Uili’s Tropical Summer Show!
De Braziliaanse circusartiest Uili Bispo tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht met zijn virtuoze straatshow. Met zijn rondtollende cyr-wheel (een enorme hoepel), trucs, jongleren en clownerie nodigt hij iedereen uit om je weer even jong te voelen. Je bent nooit te oud om te spelen! Hij neemt het publiek mee op een reis door oude, al jaren vergeten, spelletjes te combineren met moderne circustechnieken. Een show om van te genieten met familie en vrienden, voor jong en oud. En door Uili gepresenteerd met Zuid-Amerikaanse flair en charme en onblusbare energie.

14.10-14.40 en 16.15-16.40 u.:
Tres Loco’s
Tres Loco’s is een straattheater-gezelschap met een energieke en wervelende (straat)show vol muziek, humor en interactie. De drie mannen combineren als enigen in Nederland muziek, acrobatiek en jonglage op hoog
niveau. De basis van deze hoogst vermakelijke act vormen de vrolijke en meeslepende liedjes (Cajun, blues, bluegrass en folk). De drie heren klimmen op elkaar en jongleren met instrumenten (gitaar, banjo, bucket bass, ukelele, saxofoon, mondharmonica en percussie) terwijl ze meerstemmig zingen en spelen. En het liefst alles tegelijk! Tres Loco’s is uniek in zijn soort en zet elk festival op zijn kop.

14.40-15.10 en 16.40-17.00 u.:
Nelson
Voetbaltrucs, onnavolgbare schijnbewegingen, “moves” en natuurlijk een “panna”. Het is eigenlijk dansen met de bal.Vanaf straatvoetballertje “pur sang” heeft hij zich nu ontwikkeld tot een internationaal ongeëvenaarde voetbalkunstenaar. Shows, clinics, freestyle demonstraties en workshops:
Nelson daagt u uit!

Slottuintheater achterzijde
12.50-13.00 + alle intermezzi:
De Zingende Boeketten
Een bijzondere theatrale muzikale performance. De Zingende Boeketten brengen vrolijke, romantische en dwaze flower-jazz. Hun vocabulaire is bloemrijk, hun repertoire een bloemlezing uit bekende jazz-standards en musical-klassiekers van onder anderen Sinatra, Fitzgerald en The Andrew Sisters. De Zingende Boeketten zijn ook inzetbaar als grappige en hartelijke blikvanger bij de entree. Reeds voordat uw evenement van start is gegaan, brengen zij uw gasten in de juiste stemming. De Zingende Boeketten, een b(l)oeiend duo dat weet hoe het de bloemetjes buiten moet zetten.

13.00-13.30 en 15.05-15.30 u:
MikMak
Koorddansen, jongleren, balanceren, en musiceren met bellen, trompet en zingende zaag– in de wondere wereld van het circus kan alles. En Rein wil dat allemaal zelf doen. Tot grote hilariteit van het publiek, want wat gebeurt er als je niet kunt kiezen en overal enthousiast ‘ja’ op zegt? De directeur van dit eenmanscircus is in ieder geval niet bang om risico’s te nemen. Voor zijn hooggeëerde publiek voert hij de gevaarlijkste en grappigste stunts uit. Maar lukt het hem wel om 1 hele act te volbrengen? Misschien is de grootste kunst van deze voorstelling wel het kiezen zelf. MIKMAK is een vrolijke combinatie van komedie, circus, muziek en puur optimisme in een voorstelling voor alle leeftijden en overal.

13.30-14.00 en 15:30-16:00 u.:
The Flying Acrobats
De nieuwe spectaculaire show met 4 acrobaten en een hoge stellage en springsteiger gecombineerd met een trampoline en een net. De acrobaten beginnen met de show maar lopen steeds tegen problemen aan. Daarbij ontstaan zowel hilarische stunts als spectaculaire trucs! De show van 25 a 30 minuten word ondersteund door swingende jaren 60 muziek en is voor alle leeftijden.

14.00-14.30 en 16:00-16:30 u:
Deux a la Tache
The Wow Show is dynamische voorstelling met goocheltrucs en twee illusies a la Houdini die nog niet eerder vertoond zijn. Absurde situaties en hilarische grappen in een opwindende show die het publiek verbaasd en lachend achterlaat

14.30-14.55 en 16:30 – 17:00 u.:
Duo Scardinati met Plof
PLOF !….met vallen en opstaan, met huilen en lachen laten de Nederlandse Maria en de Italiaanse Tommaso zien hoe je een relatie met liefde en humor spelenderwijs staande houdt. En dat valt niet mee als je als luchtacrobate en accordeonspeler in de trapeze hangt!

Slotplein voorzijde
13.00-13.30 en 14.30-15.00 en 15.30-16.00 u.:
De Glazendraaier
Het verhaal gaat dat de ijle hypnotiserende klank van zingend glas je in trance of hypnose kan brengen. Er zouden zelfs mensen gek geworden zijn…De Glazendraaier raakte geïntrigeerd en bouwde het enige glasorgel van Nederland, met 52 verschillende glazen. Het leren bespelen duurde eindeloos, maar hij wil niets anders meer. Op zijn orgel-bakfiets zwerft hij rond door stad en land, duikt op op straathoeken, pleinen en festivals, en betovert zijn publiek met oude en nieuwe liederen – van Bach tot Brel – op zingend glas.

13:00 – 13:30 u.:
Duo Pigalle
In de zwierige accordeonmuziek klinkt de sfeer van het land door waar de dingen best een dagje kunnen wachten als vandaag de zon schijnt of de wijn nog beter smaakt dan gisteren. En hun stijl ademt dat ook uit: lopend van tafel tot tafel is er altijd tijd voor een praatje dat als vanzelf overgaat in alweer zo’n heerlijke musettewals of een liedje van Bécaud, Piaf, Dassin, Ferrat of Brel. Vanaf de eerste noot raken uw gasten in vakantiestemming!

14.30-15.00 en 15.30-16.00 u.
Ode aan de Hollandse Wateren
Een Kapitein en Matroos schuimen de kades af. Al klauterend bekijkt de Matroos of er niemand tussen de wal en het schip belandt. Het publiek wordt vermaakt met acrobatische toeren, waarbij de Matroos en Kapitein ondertussen in alle toonaarden de Hollandse wateren lof toespreken. Waar nodig wordt publiek als bemanning aangemonsterd en ter werk gesteld om het reilen en zeilen tot een behouden vaart te brengen.

13.30-14.00 en 15.00-15.30 u:
Duo Peter en Petra Plant
Fleurig, fris en vrolijk. Ze fleuren de boel op met hun bloemen en stralende lach. Het zijn hoogbloeiers, onbeperkt houdbaar. Ze delen aan iedereen geluksboontjes uit om te planten. Brengen die u geluk? Dat hangt er vanaf. Als u erin gelooft dan wel. Petra en Peter hebben daar geen invloed op, maar ze wensen u wel alle geluk toe. Bloemen houden van mensen en als u hen ziet, weet u waarom. Ze zijn open en hartelijk, maar nemen geen blad voor de mond. Flower power. Veel wisselwerking met het publiek, interactie. Improvisaties die ter plekke ontstaan, waardoor het altijd fris blijft.

13:30 – 14:00 u.:
Lulu en de Parade paardjes
Een kleurrijk trio bestaande uit Lulu (het majorette meisje) en 2 parade paardjes op hoge benen. Deze Parade paardjes zaten ooit op een draaiende carrousel, maar ze hadden geen zin meer om rondjes te draaien en namen de ‘hoge’ benen. Gelukkig vonden ze een nieuw ‘thuis’ bij Lulu het Marjorette meisje. Lulu laat de Parade paardjes hun kunsten tonen aan het publiek. Maar of deze Parade paardjes ook zo gehoorzaam blijven……..?

15.00-15.30 en 16.00-16.30 u
De Hartjes Machine
Snoepjes vol liefde. Zij komen uw hart veroveren. Met veel liefde mengen zij ingrediënten als suiker, een grote schep liefde en een klein schepje aandacht bij elkaar. De machineknarst, kraakt, stoomt, puft en met een juiste draai aan het rad komen er heerlijke snoephartjes tevoorschijn.

14.00-14.30 en 16.00-16.30 u.:
Wonderland
Wonderland van El Goma is een uitnodiging voor een fantastisch verhaal waarin een (gestrand?) personage grenzen ontdekt met de hulp en deelname van zijn publiek. Gebaseerd op de slapstick-traditie van de vorige eeuw en de komedie van tegenwoordig, bewandelt de show een kronkelend pad van popart, tot magisch realisme, poëzie en volkomen absurditeit . Het personage zal moeten ontsnappen aan een ongemakkelijk pak, omgaan met het onbekende, of misschien zichzelf redden
van een dreigende haai, terwijl hij ondertussen obstakels ontwijkt en danst op een mysterieus ritme.

15.30-16.00 en 16.30-17.00 u.:
De Piraat

Zo weggelopen uit een sprookje. Een echte piraat met een grote schatkist en een heel groot slot op. Hij loopt rond met zijn schatkist en een grote schatkaart en verrekijker. Hij is op zoek naar de sleutel van de schatkist en kan daar wel wat hulp bij gebruiken… Wie helpt zoeken? Als we de buit vinden dan deelt hij die met jou als “mede piraat”.

15.00 15.30 en 16.30-17.00u.:
Pixie Land
Pixie, het elfje en haar ‘bos-besty’ Vosje zijn op weg naar een feestje van meneer  de uil in het sprookjesbos. Vosje zou haar befaamde bosbessen taart maken, maar ze is 1 ingrediënt vergeten… Pixie heeft een liedje geschreven voor haar beste vriendin vosje. Ze oefent vast voor het feest. Zing en dans je mee? Jij mag natuurlijk ook komen! Mobiel , interactief, kleurrijk en vrolijk steltentheater voor jong en oud als je van sprookjes houdt, met spel, verhaaltjes, humor, muziek en zang.

16.00-16.30 u:
Mosmens
Het Mosmens is uniek in zijn soort. Hij past perfect in een natuurlijke groene omgeving. Een grasveld, boom of bankje kan al genoeg zijn.

16.30-17.00 u:
Hollands Glorie

Hollandsch Glorie’ de goede oude tijden weer herleven. Waan u opnieuw in oude tijden, toen men nog de straten betrad op stelten, waar een ieder jong en fit bij bleef. Zelfs bij hoogwater bleven onze voeten droog! De dames van Hollandsch Glorie brengen dit straatbeeld weer helemaal terug.Dus kom naar buiten en zet je zelf op de stelten en geniet mee van dat vleugje nostalgie en Oud-Hollandsch vermaak.

Terrein achterzijde
Doorlopende acts:
Boks je Kunst (13:00 – 17:00u.)

Saar van Gerwen en Ellen Janssen werken al jaren samen op de set van het bekende TV-programma Het Klokhuis en komen nu naar u toe met een heerlijke creative workshop en doe-project voor festivals, scholen, feesten, en….ja eigenlijk overal en voor iedereen! Boks-je-Kunst ontwikkelt fantasierijke, prikkelende boksen voor iedereen die van knutselen houdt. Een Boks-je-Kunst zit vol uniek gerecycled en restmateriaal die met zorg en plezier voor jou zijn verzameld. Zo maakt Boks-je-Kunst je niet alleen creatiever maar ook een beetje bewuster. Boks een kunstwerk uit alledaags afval en draag zo meteen een beetje bij aan een mooiere wereld.

Levita (13:00 – 17:00u.)
Het zwevende meisje. Toen Levita door een vogel bij circusdirecteur Davido werd gebracht leek zij een normaal mensenkind. Maar al snel ontdekte hij haar bovennatuurlijke gave. U heeft nog nooit een meisje zien zweven….en zeker niet van zo dichtbij.

Fun Fotostudio (13:00 – 17:00u.)
Deze fotostudio biedt een unieke ervaring via LIVE green screen video technologie, waar gasten zichzelf in magische werelden wanen. Extra sfeer en beleving door deze live video- interactie, waarbij men zichzelf al tijdens de opname in de foto ziet staan. De foto’s worden direct na de opname afgedrukt zodat uw gasten direct hun mooie aandenken ontvangen. De foto’s kunnen voorzien worden van gratis logo, tekst of branding en met keuze uit een breed scala aan achtergronden. En voor grote groepen is er een speciale XXL Fun Fotostudio.

Fiets je eigen Schilderij (13:00 – 17:00u.)
Een unieke ervaring voor jong en oud. Neem plaats, trap op de pedalen, kies je kleuren en zie hoe die zich mengen en jouw eigen schilderij ontstaat. Trap sneller of langzamer op de pedalen, elke keer is het weer anders. Een super- herinnering en prachtige souvenir voor iedereen. Geen vieze handen en kleren, lekker interactief en sportief.

13.00-13.05, 14.00-14.05, 15.00-15.05, 16.00-16.05, 16.30- 16.35 u.:
Birdy
is het een vrouw of een paradijsvogel? De pole acrobaat dans uiterst sierlijk en soepel hoog bovenop een paal en betovert het publiek.

Corpus Birdy-pole-

14.30-15.00 en 16.00-16.30 u.:
Paradise Birds

Vanuit de verte zijn de Paradise Birds al te horen. Ritmische trommelslagen begeleiden hun in de juiste richting. Gelukkig weten ze makkelijk contact te maken met het publiek dus help mee om ze in toom te houden.

13:00 -13.30 u.:
De Piraat

Zo weggelopen uit een sprookje. Een echte piraat met een grote schatkist en een heel groot slot op. Hij loopt rond met zijn schatkist en een grote schatkaart en verrekijker. Hij is op zoek naar de sleutel van de schatkist en kan daar wel wat hulp bij gebruiken… Wie helpt zoeken? Als we de buit vinden dan deelt hij die met jou als “mede piraat”.

14.30-15.00 en 16.30-17.00 u.:
Monkey Music
Deze symphatiek swingende aap lijkt zo uit een ouderwets mechanisch aapjesorkest weggelopen en zorgt met zijn knalgele sambaballen en grote trom op zijn rug voor vrolijk en kleurrijk muzikaal vermaak.

13.30-13.35, 14.30-14.35, 15.30-16.00 u.:
De Witte Zwaan

Een contortioniste (slangenmeisje) zwemt in een enorme vissenkom. Een acrobatisch mens, een vis of zeemeermin?

13.35-13.55 en 15.05-15.25 u.:
Earth
Hoe gaan we om met onze aarde? En met elkaar? Laten we ons leiden door onze angst, die het onbekende vreemd en eng maakt? Of blijven we nieuwsgierig naar elkaar? In Earth laten de vijf elementen Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether zien wat de bedoeling is: verbinding maken! Wacht, ze doen het even voor. Hoog op hun stelten, in hun grootse kostuums, nodigen ze het publiek uit om ook in beweging te komen.En voor je het weet, vorm je samen lachend en dansend een grote cirkel van… herkenning?Vriendschap? Liefde? Plezier? Een betoverende, actuele en positieve voorstelling over de noodzaak om ‘de ander’ te blijven ontmoeten. Want daar wordt iedereen blijer van.

15.00-15.30 u.:
Mosmens
Het Mosmens is uniek in zijn soort. Hij past perfect in een natuurlijke groene omgeving. Een grasveld, boom of bankje kan al genoeg zijn.

13.30 en 14.00u.:
Pixie Land
Pixie, het elfje en haar ‘bos-besty’ Vosje zijn op weg naar een feestje van meneer  de uil in het sprookjesbos. Vosje zou haar befaamde bosbessen taart maken, maar ze is 1 ingrediënt vergeten… Pixie heeft een liedje geschreven voor haar beste vriendin vosje. Ze oefent vast voor het feest. Zing en dans je mee? Jij mag natuurlijk ook komen! Mobiel , interactief, kleurrijk en vrolijk steltentheater voor jong en oud als je van sprookjes houdt, met spel, verhaaltjes, humor, muziek en zang.

15.30-16.00 en 16.30-17.00 u.:
De Lallo’s
Duo De Lallo’s hebben de lente in de kop. Met hun instrumenten, hun zang en vooral hun onverbetelijk goed humeur zullen zij het hooggeëerde publiek verrassen met hun vrolijke muziek.

PeterBruysDeLallo's

14.00-14.30 en 16.30-17.00 u.:
Sparkling Nature Parade
Een fantasievolle natuur-parade met magische figuren op (spring)stelten en dansend op betoverende muziek én in verlichte kostuums. Vanaf 2 tot 6 spelers met de steltenbloemen, Master Parrot en Mr. G. Hopper.

14:00-14:30 u:
Duo Pigalle
In de zwierige accordeonmuziek klinkt de sfeer van het land door waar de dingen best een dagje kunnen wachten als vandaag de zon schijnt of de wijn nog beter smaakt dan gisteren. En hun stijl ademt dat ook uit: lopend van tafel tot tafel is er altijd tijd voor een praatje dat als vanzelf overgaat in alweer zo’n heerlijke musettewals of een liedje van Bécaud, Piaf, Dassin, Ferrat of Brel. Vanaf de eerste noot raken uw gasten in vakantiestemming!

15.30-16.00 u.:
Butler Brothers
De Koninklijke Bitterbal. Humoristisch culinair entertainment.De klassieke bitterbal gaat een nieuw tijdperk in. Omringd door een gouden kroontje en geplaatst op rood pluche wordt de bitterbal hoffelijk gepresenteerd. De smaak- en lachspieren van uw gasten krijgen het hierbij zwaar te verduren.

15.30-16.00 en 16.30-17.00 u.:
Dicyclet
De Dicyclet is een verbazingwekkende 2,70 meter hoge  stuntfiets, voortbewogen door mensenkracht, CO2 neutraal en milieuvriendelijk, met zelfs pirouttes en complete salto’s.

15.00-15.30 en 16:00-16:30 u.:
Nikkelen Nelis
Op een mooie dag ontsloeg Hieronymus van Capelle zijn voltallige orkest en riep dat hij het allemaal wel zelf kon. Daarna besloot Hieronymus ook eens te kijken of hij de hele boel niet om zijn nek kon hangen. En ook dat lukte! Hieronymus doet de herinnering herleven aan Nikkelen Nelis. Maar Hieronymus zou Hieronymus niet zijn als hij niet geprobeerd had er toch nog wat meer instrumenten aan te hangen dan Nelis deed.

16.00-16.30 u:
Duo Peter en Petra Plant
Fleurig, fris en vrolijk. Ze fleuren de boel op met hun bloemen en stralende lach.
Het zijn hoogbloeiers, onbeperkt houdbaar. Ze delen aan iedereen geluksboontjes uit om te planten. Brengen die u geluk? Dat hangt er vanaf. Als u erin gelooft dan wel. Petra en Peter hebben daar geen invloed op, maar ze wensen u wel alle geluk toe. Bloemen houden van mensen en als u hen ziet, weet u waarom. Ze zijn open en hartelijk, maar nemen geen blad voor de mond. Flower power. Veel wisselwerking met het publiek, interactie. Improvisaties die ter plekke ontstaan, waardoor het altijd fris blijft