Onze Sint en een heleboel Pieten -in alle kleuren en variaties- zijn al weer druk bezig met alle voorbereidingen. Er komen zeker nog een paar surprises ! Hier vast het eerste cadeaulijstje voor u.

Sinterklaasmusical: Poef, pepernoot!
Op het toneel zien we Pien – inmiddels als vakkundig en volleerd Piet – cadeautjes inpakken, terwijl ze het ‘Pien wordt Piet’ lied zachtjes zingt: ‘..want Pien is nu een Piet, moet je zien..’ Plotseling wordt ze onderbroken door een oorverdovend alarm. ‘O help!’ roept Pien, ‘dat is het Amalia-Ariane-Alexia-Alarm! Ja, we hebben sinds kort een nieuwe bewoonster in het grote pieten huis: Prinses Amalia Ariane Alexia van Appeltjes tot Oranje. O jee, wat heeft de prinses nú weer nodig’.

Pien heeft nog nauwelijks een stap gezet wanneer de prinses stampvoetend en gillend het toneel op gestormd komt met een heksenhoed in haar hand. ‘Wát is dit, wáár is mijn tiara en wíe heeft dit gedaan?! Als ik mijn tiara niet héél snel terug krijg, ga ik het tegen pappie zeggen! Zeg dan maar dag Sinterklaasje tegen jullie Sint- subsidie voor de komende honderdduizend en een half miljoen jaar!’
Pien schrikt, geen Sinterklaas-subsidie? Dat betekent geen cadeautjes, geen vers gebakken pepernoten, geen.. Sinterklaasfeest! Wat een heksenketel… Maar wacht eens! Aan deze verdwijning hangt een dampend luchtje van moerasmos en kikkerkruid, zou de Heks Sedéla hier misschien iets mee te maken hebben..?

Lukt het Pien wederom het Sinterklaasfeest te redden? Wie is toch die Sedéla en hoe houd je een echte prinses tevreden?

Een musical met 5 spelers, 4 acteurs + 1 pianist en tijdsduur van 30 a 40 minuten.

Sinterklaas-Ballonnen-Spektakelshow
Een doldwaze kindershow over vriendschap, kadootjes, pesten, snoep en verlanglijstjes. Onze ballonartiest neemt de kinderen mee in een te gek avontuur vol grappen, grollen, liedjes en ballonnen. Alhoewel hij al snel dikke vriendjes met zijn publiek wordt zit hij vooral zichzelf in de weg.  Als daardoor de hele show dreigt fout te lopen willen de kinderen maar al te graag assisteren. En natuurlijk:  eind goed, al goed – want ze krijgen bezoek van een hele speciale gast. Alle kinderen zitten dan ook van begin tot eind op het puntje van hun stoel te genieten van deze grote georganiseerde chaos waar grote mensen natuurlijk niets van snappen. Maar ja, die worden ook niet gekozen als pepernoten-assistent. Oh, kom er eens kijken naar deze echte kindervoorstelling vol gein en plezier, want dit is de Spektakel Kinder-Sinterklaasshow van 30 a 45 minuten.

Waar is Pietje nu?
Het kanariepietje van Zwarte Piet is zoek. Het vogeltje is gevlogen. Dus wordt het hele Pietenhuis op z’n kop gezet en blijken er heel wat vreemde vogels rond te vliegen. Maar Pietje, nee… Of zou Sinterklaas er iets meer van weten? Wordt het raadsel in deze kindervoorstelling 40 minuten opgelost?

Peter Hansen Peter brengt een goochelshow vol Sinterklaas-trucs. Ook de kinderen mogen meedoen. Soms lijkt het wel of ze beter kunnen goochelen dan Peter! Peter goochelt een compete Sinterklaasvoorstelling bij elkaar van 45 minuten.

Acrobatische Pieten
Deze Pieten zijn top-acrobaten. Zij kunnen hun trucs zelfs op de BMX en eenwielfietsen doen in 3 x 30 minuten.

Sint Nicolaas
En bij wie echt durft komt de Sint zelf op bezoek. En hij blijkt heel goed op de hoogte te zijn met wat iedereen het afgelopen jaar heeft uitgespookt! Sint met 1 of meer Pieten en tijdsduur in overleg.

Duo Pepernoot
Twee muzikale Pieten, op bas en accordeon, zingen er samen vrolijk op los! Ze brengen de bekende Sinterklaasliedjes, maar zeker ook andere liedjes voor kinderen, groot en klein. Zoals “In de maneschijn” en “Bob de Bouwer”. Het kan echt een gekke boel worden want Duo Pepernoot is écht interactief met het publiek. Ze spelen akoestisch en mobiel en wel 4 x 30 minuten , maar kunnen ook versterkt op een podium.

Het Pietenorkest
Alle bekende Sinterklaas-liedjes passeren de revue. Zing en dans mee met deze vrolijke muzikanten. Een akoestisch -, 4-persoons, gekostumeerd en geschminkt looporkest met 4 muzikanten en 4 lekker lange sets van 45 minuten.