Wij presenteren u graag enkele voorbeelden van onze “water”-acts. Er is nog meer mogelijk rond dit thema dus stel ons gerust uw vraag.
Foto's Marco Reeuwijk & Ronald Friessen (foto rechts)
De Drijvende Diva
Is het een droombeeld van een verdwaalde dame, of toch een sirene?
Drijvend in een enorme baljurk van paraplu’s zingt een sopraan beroemde aria’s van onder meer Mozart en Puccini. Gracieus voortbewogen door twee sierlijke waterlakeien betovert de diva het publiek met haar zuivere stem.
Als de avond valt en het donker wordt, verschijnt de Diva zelfs in een verlicht kostuum. Als een dwaallicht zweeft ze over het water, wat een magisch effect geeft.
De Drijvende Diva is een korte, theatrale muziekuitvoering op het water van Victorine Pasman (concept en kostuumontwerp) en wordt sinds 2015 door Frédérique Klooster en andere (mezzo)sopranen uitgevoerd.
Steltentheater De Waternimfen en Queen of The Sea en Laguna

De Waternimfen: Prachtige onderwaterwezens komen nieuwsgierig aan land en verwonderen zich over een wereld zonder water. Diepblauw en glinsterend verspreiden zij de schoonheid en magie van de 5 oceanen. Al dan niet vergezeld door de roze Waterdraakjes.

The Queen of The Sea heeft een van heliumballonnen gemaakte sleep van vele meters achter zich aan “golven” .
 
Laguna is een blauwe steltenact van een gracieuse steltendame gecombineerd met een mobiele “contact-juggler” die kristallen ballen (waterdruppels) manipuleert. Er is ook een solo-versie of uitgebreide voorstellingsversie met vijverdecor beschikbaar.

De Waterdrager: Een “levend standbeeld” met urn waar doorlopend water uit stoomt. In de andere versie spuiten uit de 10 vingers van het standbeeld waterstralen. 

Neptunes: Als watergod in compleet kostuum+drietand wandelt hij rond, spreekt de mensen aan en vermaakt hen. Als mobiele animatie-act komt ook Kapitein Brul graag opdagen : voor u het weet heeft u als nieuw bemanningslid bij hem aangemonsterd.

Miss Maas: U vist in het  water (wandelend decor) en hengelt een gedichtje op. Thema-gedichten zijn op verzoek mogelijk.

De Zie-Meermin: In haar prachtige decortje voorspelt de helderziende Zie-meermin  de toekomst en geeft speelse tips voor zakelijk of persoonlijk succes. Om haar heen staan zes grote gekleurde vissenkommen met creaturen uit de zee. De gasten vangen de zeebeesten met een netje. De Zie-meermin ‘ziet’ en vertelt de link tussen het creatuur en de gast. 
Levens standbeeld Ir. Cornelis Lely is de bedenker van de Afsluitdijk en Nederlandse waterwerken. Tevens had hij een grote rol in de creëren van de Flevopolder. Lelystad is naar hem vernoemd. Zeemeermin: Pas op, want deze beeldschone zeemeermin verleid je voor je het door hebt.
Levende Standbeelden als De Schipper en De Mosselman zijn eveneens levensecht en prachtig uitgevoerd.

Duo Bakboord: Mobiel, akoestisch duo met zang/accordeon/contrabas in zeemanskostuum en speciaal repertoire.Ver buitengaats loeren vele gevaren. Niet zelden vind een matroos zijn zeemansgraf ver van de kade waar zijn liefje vergeefs op hem staat te wachten. Duo Bakboord garandeert minimaal een slachtoffer per lied en een bijzonder hoog meezinggehalte.

Michiel de Ruyter- , Piraten- , Kapiteins- en Marine-orkesten

4-persoons-dweilorkesten in passende kostumering en met dito repertoire.

Ode aan de Hollandse Wateren
Een Kapitein en Matroos schuimen de kades af. Al klauterend bekijkt de Matroos of er niemand tussen de wal en het schip belandt. Het publiek wordt vermaakt met acrobatische toeren, waarbij de Matroos en Kapitein ondertussen in alle toonaarden de Hollandse wateren lof toespreken. Waar nodig wordt publiek als bemanning aangemonsterd en ter werk gesteld om het reilen en zeilen tot een behouden vaart te brengen.